Nestjes

We verwachten in september nestjes van alle 3 de voedsters. Ze zijn tussen 10 en 17 september uitgerekend. 

Een konijntje van de fokker omdat?
Wanneer je een konijn koopt van een goede fokker ben je van een aantal dingen verzekerd. 

1) De konijnen komen uit goede, gezonde konijnen die volgens het rasstandaard gefokt worden. Fokkers kennen hun dieren en maken bewust hun combinaties om de dieren in hun stal te verbeteren.

2) De konijnen worden geregistreerd. Let op, wij handhaven geen (officieel) stamboek, maar over het algemeen registreren fokkers hun aanwas wel. Dit gebeurd meestal dmv een tattoeage in het oor. 

3) Oud genoeg. Bij een goede fokker, mag je de konijntjes pas na 8-9 weken ophalen. Dit houdt in dat de jonkies op een goede leeftijd afgespeent worden en hiervan weinig tot geen stress ervaren. Konijntjes uit een dierenwinkel worden vaak met 5 weken opgekocht, zodat ze schattige genoeg zijn om in de etalage shinen. 

3) Het geslacht klopt! Waar de meeste mensen nogal eens achter komen bij het kopen van een particulier konijntje of uit een dierenzaak is dat het diertje verkeerd gesekst wordt. Bella blijkt Basje te zijn en Suus krijgt een ongepland nestje. OOPS

Hoe herken je een goede fokker?
1) Fokkers die serieus fokken, dus niet om de handel, maar om het ras te verbeteren en zich inzetten om het rasstandaard en de gezondheid van hun geliefde ras te verbeteren zijn vaak aangesloten bij 1 of meer kleindierverenigingen & speciaalclubs. Zonder het lidmaatschap kun je niet deelnemen aan tentoonstellingen en zonder tentoonstelling en keuringen worden er geen stappen gemaakt in de ontwikkeling. 

Je moet je voorstellen dat al die verenigingen ook nog contributie vragen en elke show inschrijfgeld. Het moet dus wel echt je hobby zijn, anders geef je er niet zo snel zoveel geld aan uit. 

2) Kijk naar de huisvesting. Wij moeten aan behoorlijk strenge richtlijnen voldoen qua huisvesting van onze dieren. Zitten de konijnen in kleine, hokken met vuile bodembedekking, geen hooi, of weinig tot geen water.. dan zou ik ervoor kiezen om op een ander te gaan. 

3) Neem de tijd. Voor de echte sportfokker is deze hobby hun passie en vertellen er graag over. Ze laten graag hun prijswinnaars zien en geven met liefde tips en delen ervaringen. Wees niet bang om vragen te stellen! 

Onze stal:
Wij zijn ook aangesloten bij de lokale kleindier vereniging, bij de overkoepelende organisatie Kleindier Liefhebbers Nederland (KLN) en de speciaalclub van de Nederlandse dwerg hangoren (NHDC).
Hoewel we niet zoveel hokken hebben, sturen we ook regelmatig in op shows en we fokken relatief weining omdat we maar een kleine stal hebben. 

Onze dieren zitten in ruime hokken, maar overdag lopen ze eigenlijk heel de dag los in de stal of buiten in het weitje. 
Ze krijgen twee keer per dag ruwvoer, één keer per dag een beetje sportbrok en verder voldoende groenvoer en af en toe een lekker stukje droog brood. 


Wachtlijst

Denise van de Iep
1 x voedster

José en Bart
1 konijntje m/v

Brigitte Gubbels
2 x voedster

Fam. Verhoeven
1 konijntje m/v

Ralf Verheijen
1 konijntje mv

Kaylee Swinkels
1 voedster



©2012-2019 NHD-Blauw | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin